Ventili za regulaciju pritiska vode

Ventili za regulaciju pritiska vodeNa slici je prikazana osnovna verzija regulatora pritiska tip RP10 - 1. Na bazi ove verzije razvijena je čitava lepeza regulacioni ventila za vodu. Glavni ventil se kontroliše preko pilot ventila (PV). Preko slavine S1 i šteluju eg iglastog ventila PS se voda sa ulazne strane ventila dovodi iznad memebrane glavnog ventila. Ako je pilot ventil zatvoren tada e membrana pokrenuti zatvara glavnog ventila u zatvoren položaj. Ako je pilot ventil potpuno otvoren, tada e te nost iz prostora iznad membrane isticati u cevovod iza glavnog ventila. Kako sada vlada niži pritisak iznad membrane od pritiska ispred glavnog ventila, membrana e se pokrenuti na gore i prevesti ventil u otovren položaj. Na ovaj na in pilot ventil upravlja glavnim ventilom. Stepen otvorenosti pilot ventila zavisi od pritiska vode iza ventila (regulisani pritisak) koji se dovodi ispod membrane pilot ventila i koji se uravnotežuje sa oprugom iznad memebrane. Sabijenost opruge se može menjati na licu mesta. Brzina otvaranja i zatvaranja glavnog ventila se podešava preko ventila za štelovanje PS. Ovaj ventil se može prevesti u potpuno otvoren ili potpuno zatvoren položaj pomo u slavina S1 i S2. Ako je slavina S1 zatvorena, ventil je preveden u potuno otvoren položaj Ako je slavina S2 zatvorena, ventil je preveden u potpuno zatvoren položaj.

Svi unutrašnji delovi su izrađeni od nerđajućih materijala (CrNi elik i teflon), a kućište je liveno od čeličnog liva ili sivog liva. Pilot ventil je u potpunost izra en on nerđajućeg čelika. Impulsni vodovi su od bakra.

Proizvodimo ove ventile za nazivne pritiske PN6,PN10, PN16 i PN25. Standardno ih proizvodimo za dimenzije:

  • Navojna veza R1' do R2'
  • Prirubni~ka veza DN50 do DN300

Maksimalna temperatura fluida je 120 CTehnička dokumentacija proizvoda

NaslovVeličina dokumentaPregledPreuzimanja
Regulator pritiska vode tip RP1887 kBPregled Download

Tehnička dokumentacija sličnih proizvoda

NaslovVeličina dokumentaPregledPreuzimanja
Katalog za vodoprivredu1207 kBPregled Download

Pomozite nam da budemo bolji

Želimo da budemo bolji, dajte nam svoj komentar ocenu naših proizvoda i usluga i pomozite nam da budemo bolji. Za manje od minut popunite jednostavan formular i pošaljite nam ga u razmatranje.

Upitnik o proceni zadovoljenja kupca

Kontaktirajte naše tehničko osoblje

  • Pomoć oko odabira odgovarajućih proizvoda
  • Konsultacije oko rešavanja tehničkih problema
  • Saveta pri konstruisanju
  • Drugih pitanja vezanih za našu delatnost

Novosti

2011 godine, prema potrebama tržišta razvili smo čitav niz ventila za vodu. Dalje...

Sertifikat ISO 9001 dobijen od SGS

Livenje sivog liva u livnici Termo liv.